אתר סוכרת
מוקדש לילדים הסוכרתיים ובני משפחותיהם.
גם אם אינך ילד, תמצא כאן מידע רב שיכול לעזור לך.
 מה חדש   טיפים   שאלות נפוצות
על סוכרת 
 ספרונים   סוכרת בוידאו    מדריך סוכרת   מוצרי סוכרת 
 קישורים   מילון   תזונה   דפי שניידר   מאמרים   פורום סוכרת   סוכרת אחרת 

תוססי”ם - נא להכיר

תוססי”ם הם תוצרים סופיים של סכרור מתקדם. באנגלית -AGEs - Advanced glycation end-products. התוססי”ם הם תוצאה של שרשרת תגובות כימיות שבאות לאחר תהליך סכרור. אנו מכירים את תהליך הסכרור (גליקציה) מתוך הכרותנו את ה-HBA1c שהוא המוגלובין מסוכרר. בתהליך יצירת ה-HBA1c נקשר הגלוקוז למולקולת ההמוגלובין שבדם. תוסס”ים יכולים להווצר בתהליכים מחוץ לגוף (למשל בחימום או בישול) או תהליכים בתוך הגוף. התוססי”ם מוזכרים במחקר המדליסטים של ג’וסלין בנושא סיבוכי סוכרת ובו נאמר בין השאר
“Current and longitudinal (the past 15 years) glycemic control were unrelated to complications. Subjects with high plasma carboxyethyl-lysine and pentosidine were 7.2-fold more likely to have any complication.  “
בתרגום חופשי - איכות האיזון העכשווית של הסוכרת וב-15 שנים אחרונות לא היו קשורים לסיבוכי הסוכרת. נבדקים עם רמות גבוהות של קרבוקסיאתיל-ליזין ופנטוסידין היו בסיכון של פי 7.2 לפתח לפחות אחד מסיבוכי סוכרת (קרבוקסיאתיל-ליזין ופנטוסידין הם סוגים של תוססי”ם).

עולה ההשערה שאם נצליח לדכא את התוססי”ם, אולי נצליח למנוע סיבוכי סוכרת. השערה זאת נבדקה באופן חלקי על עכברים סוכרתיים במחקר שבו הם קיבלו חומצת לימון (נמצאת בפרי הדר ואפילו בקולה). מתן חומצת הלימון לעכברים דיכא יצירת תוססי”ם, האיט התפתחות קטרקט, יצירת אלבומינוריה וקטונים. זאת ללא ירידה ברמות הסוכר. מחקר אחר  שבו נתנו לעכברים סוכרתיים אבקת בננה הראה ממצאים דומים. במאמר The Role of Advanced Glycation End Products in Progression and Complications of Diabetes (תפקיד התוססי”ם בהתקדמות סיבוכי הסוכרת) מ-2008 כותבים המחברים: “יש תקווה שבשנים הבאות חלק מטיפולים מבטיחים אלה יוערכו במלואם בהקשר הקליני עם המטרה הסופית להוריד את הנטל הכלכלי והרפואי של סוכרת, הסיבוכים של כלי הדם.”

מאמר זה אינו מרמז או ממליץ לאכול אבקת בננה, לימון או לשתות קולה במקום הטיפול שלוקחים אך עולות כאן השערות שמתן תוספים או תרופות פשוטות המדכאות הווצרות תוססי”ם יכולים למנוע או להקטין את סיבוכי הסוכרת באופן משמעותי.

יש 4 תגובות לסיפור ”תוססי”ם - נא להכיר“

  1. מאת נינה:

    מחקר מעניין , אמנם לא קראתי אותו בעיון אבל מן הראוי היה בתמצית להבהיר מי הם המדליסטים- אנשים ש חיים עם סוכרת פחות או יותר 50 שנה, ללא סיבוכים או עם מעט סיבוכים . לא מצאתי - ואולי זה נ שלי , (התעייפתי בקריאת המאמר )התייחסות לאפשרות של מבנה גנטי מסוים שמונע התפתחות הסיבוכים. והצורך בחקירה בכיוון זה. האם ידוע על כיוון מחקר כזה??

  2. מאת admin:

    שלום נינה,
    אכן המדליסטים הם אנשים שחיים 50 שנה ויותר עם סוכרת סוג 1. חלקם עם סיבוכים וחלקם ללא סיבוכים או מעט. לא מצאתי שבמחקר נבדקו מאפיינים גנטיים משותפים וגם לא ידוע לי על כוון מחקר כזה.
    גדי

  3. מאת סוכרת אחרת » ארכיון » הלימון מוסיף המון (ואפילו סתם קולה):

    […] הלימון הוזכרה במאמר על התוססי”ם בכך שמנעה התפתחות קטרקט, חלבון בשתן וקטוזיס בעכברי […]

  4. מאת חדשות סוכרת » ארכיון » תוססי"ם ונפרופתיה סוכרתית. האם יש קשר?:

    […] לקולטני התוססי”ם (RAGE) יש היכולת להתקשר לתוססי”ם ובכך ליצור תהליכים דלקתיים. רמה נמוכה של קולטני תוססי”ם נמצאת ביחס הפוך לרמת תוססי”ם מאחר שנוצרו קשרים ביניהם לליגנד שלהם (לתוססי”ם). עוד על תוססי”ם ניתן לקרוא במאמר תוססי”ם - נא להכיר. […]

לכתוב תגובה

צריך להכנס למערכת כדי להגיב לפוסט הזה.



הודעה על סיום פעילות האתר 3.2.2013 

קישורים לא ממומנים

האם ויטמין פשוט המחולק בחינם יכול למנוע סוכרת, קרא עוד ...

האם הסיבוכים חומקים לנו מתחת לרדאר?

"אנשים מתוקים לחיים ארוכים" אם בריאותך חשובה לך כדאי שספר זה ישכון בביתך



מתוקים - סוכרת
בשבילכם מ-1999
| טיפים | חברים | תזונה | פורום סוכרת | מדריך | ספרונים | חיפוש | מאמרים | וידאו |
| המדור של פרומקין | כאן ד"ר קנטר | שניידר - דפי מידע | קישורים | כלים | מה חדש? | מוצרים |

| תנאי שימוש | אודות |  |