אתר סוכרת
מוקדש לילדים הסוכרתיים ובני משפחותיהם.
גם אם אינך ילד, תמצא כאן מידע רב שיכול לעזור לך.
 מה חדש   טיפים   שאלות נפוצות
על סוכרת 
 ספרונים   סוכרת בוידאו    מדריך סוכרת   מוצרי סוכרת 
 קישורים   מילון   תזונה   דפי שניידר   מאמרים   פורום סוכרת   סוכרת אחרת 

השפעת האינדקס הגליקמי על ילדים סוכרתיים

רקע

אינדקס גליקמי (GI) של מזון הוא המדד לקצב הפיכת הפחממות לסוכר בדם. ככל שהאינדקס הגליקמי גבוה יותר כך מגיע הסוכר מהר יותר לדם.

ערך GI מעל ל 70 נחשב גבוה, 56-69 הוא GI בינוני, ואילו GI מתחת ל-55 נחשב נמוך.

דוגמה למזונות בעלי GI גבוה, כלומר הופכים במהירות לסוכר: לחם לבן, פיתה, תפוח-אדמה מבושל במים,קורנפלקס, אבטיח.

דוגמה למזונות בעלי GI נמוך שבהם מגיע הסוכר לדם באיטיות: ספגטי, פיצה, יוגורט, תפוח עץ

הדיעות לגבי מידת החשיבות של השימוש באינדקס הגליקמי הן חלוקות. ישנם כאלה התולים רשימות על המקרר, בעוד אחרים טוענים שהכל עניין של יחסי ציבור ושהשפעת המזון על רמות הסוכר משתנה ממילא בין אדם לאדם, תלויה באופן עיבוד ובישול המזון, בכמות הנאכלת ובמזונות אחרים באותה ארוחה. למרות זאת מתפרסמים מדי פעם מחקרים העוסקים בהשפעת האינדקס הגליקמי על איזון הסוכרת.

אז מה חדש?

שני מחקרים שנערכו לאחרונה בדקו את השפעת האינדקס הגליקמי על ילדים סוכרתיים.

מחקר ראשון השווה את השפעת האינדקס הגליקמי על רמות הסוכר של צעירים סוכרתיים בגילאיי 7-16 .

רמות הסוכר לאורך היממה נמדדו בעזרת מד סוכר רציף.

תוצאות: אצל צעירים שאכלו דיאטה בעלת אינדקס גליקמי נמוך היו רמות הסוכר ב- 66% מהזמן בטווח הרצוי, לעומת 47% בלבד אצל אלה שהיו על דיאטה של אינדקס גליקמי גבוה.

מחקר אחר מאוסטרליה ערך השוואה של השפעת האינדקס הגלקמי של מזון על רמות הסוכר אצל ילדים סוכרתיים מיד לאחר הארוחה.

במחקר בוצעה השוואה של רמות הסוכר לאחר ארוחה של אינדקס גליקמי נמוך (GI=48) לעומת ארוחה של מאכלים בעלי אינדקס גליקמי גבוה (GI=84). בשני המקרים השתמשו הילדים באינסולין אנאלוגי מהיר לכיסוי הפחממות שבארוחה.

התוצאות: רמות הסוכר שנמדדו לאחר ארוחה של אינדקס גליקמי גבוה היו גבוהות באופן משמעותי מאשר רמות הסוכר לאחר ארוחה של אינדקס גליקמי נמוך. בממוצע נמדד הבדל של 75 מ”ג ברמת הסוכר כ- 60 דקות מתום הארוחה.

מסקנות:

שילוב מאכלים בעלי אינדקס גליקמי נמוך בארוחות של ילדים עשוי לשפר את האיזון.

כאשר אוכלים ארוחה של אינדקס גליקמי גבוה הסוכר קופץ כשעה מתום הארוחה למרות השימוש באינסולין אנאלוגי מהיר. אנחנו למשל נוהגים בארוחות בעלות אינדקס גליקמי גבוה (למשל אבטיח או קורנפלקס) להקדים ולתת את הבולוס לכיסוי הפחממות האלה כעשר דקות עד רבע שעה לפני הארוחה.

לכתוב תגובה

צריך להכנס למערכת כדי להגיב לפוסט הזה.



הודעה על סיום פעילות האתר 3.2.2013 

קישורים לא ממומנים

האם ויטמין פשוט המחולק בחינם יכול למנוע סוכרת, קרא עוד ...

האם הסיבוכים חומקים לנו מתחת לרדאר?

"אנשים מתוקים לחיים ארוכים" אם בריאותך חשובה לך כדאי שספר זה ישכון בביתך



מתוקים - סוכרת
בשבילכם מ-1999
| טיפים | חברים | תזונה | פורום סוכרת | מדריך | ספרונים | חיפוש | מאמרים | וידאו |
| המדור של פרומקין | כאן ד"ר קנטר | שניידר - דפי מידע | קישורים | כלים | מה חדש? | מוצרים |

| תנאי שימוש | אודות |  |