אתר סוכרת
מוקדש לילדים הסוכרתיים ובני משפחותיהם.
גם אם אינך ילד, תמצא כאן מידע רב שיכול לעזור לך.
 מה חדש   טיפים   שאלות נפוצות
על סוכרת 
 ספרונים   סוכרת בוידאו    מדריך סוכרת   מוצרי סוכרת 
 קישורים   מילון   תזונה   דפי שניידר   מאמרים   פורום סוכרת   סוכרת אחרת 

האם אתם יודעים לספור פחממות?

סוכרתיים סוג 1 נדרשים לרכוש מיומנות של ספירת פחממות. מי שיודע להעריך במדויק את כמות הפחממות שבארוחה יכול להשתמש ביחס אינסולין פחממה כדי לחשב במדויק את כמות האינסולין שיש להזריק לכיסוי הארוחה.

סוכרתי מיומן מאד ישתדל להזריק כמות אינסולין אשר תביא אותו לערכים של 110 עד ל- 140 כשעתיים אחרי ההזרקה. אך למעשה כל תוצאה של מתחת ל- 180 נחשבת לתוצאה טובה. לטבלה המפרטת את רמות הסוכר הנדרשות כשעתיים לאחר הארוחה, ראו במדריך – כאן.

אז מה חדש?

בניסוי שנערך לאחרונה ניסו לבדוק עד כמה יודעים סוכרתיים סוג 1 להעריך את כמות האינסולין הנדרשת לכיסוי ארוחה. במחקר השתתפו 331 סוכרתיים סוג 1. ניתנה להם ארוחה סטנדרטית והם נדרשו להעריך את כמות האינסולין הנדרשת לכיסוי הארוחה ולהזריק. לאחר כשעתיים נמדדו רמות הסוכר.

רק 36% מקרב המשתתפים בניסוי העריכו נכונה את כמות האינסולין הנדרשת ורמות הסוכר שלהם היו בטווח האידיאלי 70-145.

בקרב 23% נמדדו רמות המוגדרות כהיפוגליקמיה (מתחת ל 70), ובקרב 41% רמות גבוהות מדי (מעל 145).

מסקנת החוקרים היא כי מרבית הסוכרתיים סוג 1 אינם שולטים היטב בטכניקה של ספירת פחממות וטועים בהערכת כמות האינסולין הנדרשת לכיסוי הארוחה. מומלץ לכן למדוד סוכר כשעתיים אחרי הארוחה ולבצע תיקונים בהתאם.

לכתוב תגובה

צריך להכנס למערכת כדי להגיב לפוסט הזה.



הודעה על סיום פעילות האתר 3.2.2013 

קישורים לא ממומנים

האם ויטמין פשוט המחולק בחינם יכול למנוע סוכרת, קרא עוד ...

האם הסיבוכים חומקים לנו מתחת לרדאר?

"אנשים מתוקים לחיים ארוכים" אם בריאותך חשובה לך כדאי שספר זה ישכון בביתך



מתוקים - סוכרת
בשבילכם מ-1999
| טיפים | חברים | תזונה | פורום סוכרת | מדריך | ספרונים | חיפוש | מאמרים | וידאו |
| המדור של פרומקין | כאן ד"ר קנטר | שניידר - דפי מידע | קישורים | כלים | מה חדש? | מוצרים |

| תנאי שימוש | אודות |  |