טכנולוגיה מעבר לפינה
בעוד שהמחקר למציאת מרפא לסוכרת סוג 1 מתנהל בעצלתיים, ישנן יותר ויותר חברות טכנולוגיה המנסות להציג טכנולוגיות חדשות לטיפול יום יומי בסוכרת.
להלן מקבץ של עדכונים. כל החברות שבהן מדובר נמצאות בשלבים של בניית אב טיפוס. כלומר המוצרים אינם נמכרים עדין וסיכויי ההצלחה שלהם אינם ברורים.
מד סוכר הממליץ על כמות האינסולין
חברת Hygieia מפתחת מד סוכר אשר ניתן להזין לתוכו מידע על כמויות הפחממות שנאכלו וכמות האינסולין שהוזרקה. המד יכיל תוכנה לומדת אשר תתרגם את הנתונים להמלצות בנוגע לכמות האינסולין שיש להזריק. לא מדובר באשף אינסולין בלבד, אלא בתוכנה שלומדת ומחשבת את יחס התיקון על סמך הנתונים בפועל. מעין יועץ אלקטרוני או מה שנקרא בשפת המהנדסים “אינטילגנציה מלאכותית”.
מד סוכר רציף מושתל
חברת Glysens מפתחת חישן-משדר למד סוכר רציף אשר יושתל מתחת לעור. המכשיר שגודלו כ 3 ס”מ אמור לפעול כשנה ולשפר את הדיוק של המדידה הרציפה. המד המושתל יחסוך את הצורך להחליף חיישן כל כמה ימים ואת הצורך במשדר החיצוני הצמוד לעור.
לוח תצוגה לרכב
חברת פורד הוציאה צג מיוחד לרכב, המתחבר בצורה אלחוטית למכשירים שברשות הנהג או הנוסעים על פי בחירתם ומציג ומשמיע נתונים באופן בולט לנוחות הנהג. המכשיר יאפשר מתן הוראות קוליות לאותם מכשירים.
יצרני המכשירים המעוניינים בכך, נדרשים לעבוד עם חברת פורד כדי לדאוג שהמכשירים שלהם מתממשקים בהצלחה עם ההתקן החדש של פורד.
חברת מדטרוניק הרימה את הכפפה ובנתה ממשק בין המד הרציף שלה להתקן החדש של פורד. בעתיד נוכל לראות ולשמוע את ערכי הסוכר של הנהג או של נוסעים אחרים ברכב ולתת הוראות קוליות למשאבה.
פרפרית משאבה מושתלת
חברת רוש עובדת על התקן חדש הנקרא Diaport. מדובר בפרפרית מושתלת אשר תושתל פעם אחת מתחת לעור בניתוח פשוט יחסית שיחסוך דקירות עתידיות. חיבור למשאבה יתבצע ללא דקירה. ניתן יהיה להזריק אינסולין לתוך ההתקן בעזרת מזרק מיוחד, כאמור ללא דקירה.
קשה לחזות מי מהטכנולוגיות האלה תצליח, אבל מעניין לעקוב.
15 ביולי, 2011 בשעה 16:49
אני סוכרתית כ-12 שנה , כאשר 10 שנים תלויה באנסולין, ואני מעל גיל 50.
אני עוקבת בשנים האחרונות אחרי מחקרים בנושא השתלות תאי בטה ללבלב, ושמתי לב שכל פעם שחברה מתחילה מחקר בנושא ,אחרי תקופה מסוימת נעלמת מהאופק, כאילו בלעה אותה האדמה, כנ”ל לגבי מחקרים באוניבסיטאות בעולם שמקבלות תקציבי ענק למציאת פתרון להבראת הלבלב, אחרי זמן מה המחקרים מופסקים.
נראה לי שיש פה אנטרסים מנוגדים מול חברות התרופות הענקיות שבולעות את חברות המחקר האלה.
זו תעשיה משומנת היטב ולאף אחד אין רצון לפתור את הבעיה מהשורש. התעשיה הזו מגלגלת טריליונים של דולרים ולכולם נוח שנשאר תלויים בתרופות ובאנסולין.
אני מציעה שנקים פורום מחאה מול משרדי ממשלה , שנעשה רעש גדול כדי למצוא פתרון אמיתי, אפשר להקים פורום מחאה בפייסבוק, העיקר לא לשבת בשקט ולחכות למשיח…
אשמח לקבל תגובה מחברים אחרים
15 ביולי, 2011 בשעה 22:22
חן שלום,
אין שום ספק שחברות התרופות מעדיפות להשקיע כספים בפיתוח תרופות להקלה על מחלות כרוניות ולא לריפוי מוחלט. זה יותר בטוח ויותר ריווחי.
עם זאת קשה לי להאמין שישנה קונספרציה מתוכננת למנוע פיתוח של מרפא.
הדרך הטובה ביותר לפעול למרפא היא דרך תרומות לגופים ששאין להם כוונת רווח. למשל JDRF שגייס ד היום למעלה ממליארד דולר למחקר למרפא. לחץ על הממשלות להשקיע יותר כספים הוא בהחלט מתבקש וגם משתלם לטווח הארוך מנקודת המבט של הממשלות השונות.
סוכרת היא מחלה גלובאלית, ועם כל הכבוד לממשלת ישראל קשה לי להאמין שממנה תגיע הישועה.
28 ביולי, 2011 בשעה 20:24
מאוד עצוב לי לראות את כל הטכנולוגיות החדשות האלו של פורד וכנל כל החברות המצויינות לעיל.
ככל שעובר בזמן מרגיש אני שכל האנשים שאחראים על טובתינו ואיכות חיינו הם מושחתים ומעונינים להמשיך לקבל את רווחיהם העצומים מבחינה כספית- עלינו הציבור הסובל/חולה.
אני מרגיש שהתשובה לסוכרת נעורים ועוד הרבה… יכלו להימצא לפני שנים רבות ולהיפתר בדרכים מאוד נוחות לחולה אך לא ריווחיות לתעשיות הנילוות לרווחים של הציוד שאנו נאלצים לשלם עליו בכל חודש או לקופת החולים שלה אנו מנויים.
בקשתי אליכם מליבי היא- “אל תשחקו בתור קורבנות במשחק הזה חפשו את הדרך הטובה ביותר והנכונה ביותר עבורכם, הדרך שלכם להביא לאור את האמת ואת הצדק בכל נושא, כי במקום לדאוג לנו החולים במחלות כרוניות לא פשוטות דואגים האנשים חסרי החמלה, נפוחי האגו והזימה לשלוט על הדרך שבה רוב בני האדם בעולם הזה מעונינים לחיות. בריאים, מלאי חיות אהבה והכי חשוב חמלה.
תודה רבה
בכבוד רב
חסוי