פורום סוכרת של מתוקים המקום לשיתוף ידע ונסיון בפורום הסוכרת של מתוקים. שאלות על סוכרת, דעות, חוויות או תלונות. כל מה שיש לך ללמוד או ללמד על סוכרת |
|
|
מחבר |
הודעה |
גילוש

הצטרף בתאריך: 23/05/2005 ב- 20:55:03 הודעות: 4
|
נשלח: 23/08/2005 ב- 14:57:12 כותרת הודעה: האני מון |
|
|
איך אני יודעת אם יש לי האני מון??
אני חושבת שיש לי עכשיו, לא יודעת, פתאום התחלתי להיות נורא מאוזנת, הסוכר שלי מעולה!!
יש בדיקה שיכולה להגיד לי אם אני בהאני מון?  |
|
חזור למעלה |
|
 |
עידן

הצטרף בתאריך: 20/05/2005 ב- 00:47:08 הודעות: 127
|
נשלח: 23/08/2005 ב- 16:10:01 כותרת הודעה: האני מון |
|
|
מתי קיבלת את הסוכרת ?
האני מון נמשך תקופה מסויימת, ולאט לאט נחלש, כתוצאה מהרס של כל תאי הביטא
הוא לא מופיע "פתאום". _________________ אין סוכרת רעה יש סוכרת שרע לה... |
|
חזור למעלה |
|
 |
גדי

הצטרף בתאריך: 13/05/2005 ב- 14:42:34 הודעות: 5003
|
נשלח: 23/08/2005 ב- 19:31:39 כותרת הודעה: |
|
|
שלום גילוש,
"ירח דבש" הוא מצב שמופיע אצל סוכרתיים סוג 1 בצמוד לזמן אבחון הסוכרת שלהם. בתקופת ירח הדבש יש עדיין מעט ייצור אינסולין ע"י תאי הביתא. קיים "מדד" של "בערך" שאומר ככה:
אם תצרוכת האינסולין ליממה (ארוך + קצר) של סוכרתי (סוג 1) היא פחות ממחצית יחידה לק"ג משקל גוף, כנראה שלסוכרתי יש עדיין ייצור אינסולין עצמי.
תקופת ירח הדבש יכולה לנוע בין אפס זמן ועד לתקופה הארוכה ביותר ששמעתי עליה היא שנתיים. ירח הדבש יכול להסתיים בבת אחת או באופן הדרגתי. אין לזה כללים. בזמן אבחון הסוכרת כאשר מתחילים לקבל אינסולין יש מן אשליה כאילו הלבלב מתחיל להתאושש ויש צורך להוריד את המינונים על מנת לא לחטוף היפו. אך לצערי לא ידוע בספרות הרפואית על מישהו שהחלים מסוכרת סוג 1 פרט להתערבות ניתוחית של השתלת לבלב (מסובך ומסוכן) או השתלות תאי לבלב המבוצעות כיון באופן נסיוני ובהיקף מוגבל. _________________ גדי - מנהל האתר |
|
חזור למעלה |
|
 |
|
|
|
אתה יכול לשלוח הודעות בפורום זה אתה יכול להגיב להודעות בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע למשאלים בפורום זה
|
|
|