פורום סוכרת של מתוקים המקום לשיתוף ידע ונסיון בפורום הסוכרת של מתוקים. שאלות על סוכרת, דעות, חוויות או תלונות. כל מה שיש לך ללמוד או ללמד על סוכרת |
|
|
מחבר |
הודעה |
טיף טיף
|
נשלח: 17/05/2006 ב- 21:12:30 כותרת הודעה: סכרת הריון |
|
|
שלום לכולם, אני בשבוע 26 והתגלתה אצלי סכרת הריון, הייתי רוצה לדעת מהם גבולות הנורמליות של רמת סוכר אחרי שעה ואחרי שעתיים, והאם אני צריכה לעשות בדיקה אחרי שעה או שעתיים?
הייתי שמחה גם אם מישהו יוכל להמליץ לי על תפריט דיאטה מסויימת משום שרמות הסוכר שלי אחרי שעה גבוהות אך אחרי שעתיים הם חוזרות להיות נורמליות והרופא לא רוצה שאני אהיה מטופלתבאינסולין
תודה רבה |
|
חזור למעלה |
|
 |
עידית

הצטרף בתאריך: 18/05/2005 ב- 16:57:03 הודעות: 1606
|
נשלח: 17/05/2006 ב- 22:02:42 כותרת הודעה: |
|
|
שלום לך.
בקישור הבא תמצאי פירוט רב לגבי רמות הסוכר הרצויות בהריון:
http://www.metukim.co.il/forum1/viewtopic.php?t=1679
לגבי תפריט, בדרך כלל בסוכרת הריון מתחילים עם טיפול תזונתי, ורק אם הוא אינו מועיל עוברים לטיפול באינסולין. תכנון תפריט לאישה בהריון מבוסס על גורמים רבים (גודל העובר, משקל האם, קצב עליה במשקל בהריון, סדר יום, הימצאות קטונים בשתן ועוד), לכן לשם התאמת התפריט לצרכייך את חייבת להיפגש בהקדם האפשרי עם דיאטנית! חבל להתחיל אינסולין לפני שהדרך התזונתית מוצתה. עד לפגישה איתה, נסי לחלק את הפחמימות למנות קטנות, עד 2 מנות לחם בארוחה (מנת לחם = פרוסת לחם/חצי כוס אורז או פתיתים או אטריות מבושלים, תפוח אדמה קטן, קלח תירס קטן, 4 קרקרים קטנים ועוד), להימנע מממתקים ומשתיה מתוקה, עד 3 פירות ביום, אחד בכל פעם, ואם על פי בדיקות הסוכר שלך יש מזון מסויים שגורם לך עלייה חדה בסוכר שעה אחרי האוכל - להימנע ממנו.
בדרך כלל מומלץ לבדוק בהריון שעה אחרי האוכל, ואם זיהית בעייה של עליה חדה ברמות הסוכר שעה אחרי האוכל יש להמשיך למדוד ולדאוג להשגת רמות תקינות - אם על ידי דיאטה ואם על ידי אינסולין.
בברכה
עידית _________________ עידית כהן - דיאטנית |
|
חזור למעלה |
|
 |
|
|
|
אתה יכול לשלוח הודעות בפורום זה אתה יכול להגיב להודעות בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע למשאלים בפורום זה
|
|
|