שלום לכולם.
אני סטודנטית לתזונה בפקולטה לחקלאות, במסגרת הלימודים הכנתי את העוגה הזאת ע"מ שתתאים לחולי סכרת ואני ממליצה עליה בחום!
מצורפים הערכים התזונתיים של העוגה.
בתיאבון!
מתכון- עוגת תפוחים ללא סוכר
2 ביצים
להפריד את הביצים. את החלבונים (הלבנונים) לשים בקערה נפרדת ואת החלמונים להקציף באמצעות מקציף עד שנוצרות בועות.
3/4 כוס שמן
7.5 מ"ל דיאט- טיפ
להוסיף לחלמונים ולהמשיך להקציף
1.75 כוסות קמח מלא
30 גרם סובין
קורט מלח
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית קינמון
1 כפית ציפורן
1 כף אבקת חרובים
להוסיף ולהמשיך להקציף עד לקבלת בלילה אחידה וקצת קשה
חצי כוס מים
6 כפות רסק תפוחים ללא סוכר
להוסיף לבלילה ולערבב עד קבלת בלילה קצת נוזלית
3 חלבונים (לבנונים)
להוסיף ל2 החלבונים ששמנו בהתחלה בצד, ולהקציף (ללא סוכר) עד שנוצר קצף יציב.
את הקצף להוסיף לבלילה בעזרת לקקן בתנועות עטיפה ע"מ לא לשבור את הקצף.
5 תפוחים עם קליפה
לחתוך לקוביות
לשים את התפוחים על תבנית עם נייר אפייה ועליהם ליצוק את הבלילה ולערבב עד שכל התפוחים מכוסים.
לאפות בחום בינוני(c°180( כחצי שעה או עד שקיסם יוצא יבש
הערכים התזונתיים של העוגה: (כל העוגה)
אנרגיה- 2990 קק"ל
חלבון- 60 גרם
שומן- 177 גרם. מתוכם- 14 גרם שומן רווי, 53 גרם רב בלתי רווי, 110 גרם חד בלתי רווי
פחמימות- 272 גרם
סיבים תזונתיים- 56 גרם
סידן- 254 מ"ג
ברזל- 10.5 מ"ג
נתרן- 485 מ"ג
כולסטרול- 422 מ"ג
על מנת לקבל את הערכים התזונתיים של מנה- יש לחלק את הערכים הרשומים במס' המנות.
הערה: לא כל מתכון מתאים לכל סוכרתי. התייעץ עם דיאטנית בכל הקשור לתזונתך.