אתר סוכרת
מוקדש לילדים הסוכרתיים ובני משפחותיהם.
גם אם אינך ילד, תמצא כאן מידע רב שיכול לעזור לך.
 מה חדש   טיפים   שאלות נפוצות
על סוכרת 
 ספרונים   סוכרת בוידאו    מדריך סוכרת   מוצרי סוכרת 
 קישורים   מילון   תזונה   דפי שניידר   מאמרים   פורום סוכרת   סוכרת אחרת 
פורום סוכרת של מתוקים
המקום לשיתוף ידע ונסיון בפורום הסוכרת של מתוקים.
שאלות על סוכרת, דעות, חוויות או תלונות.
כל מה שיש לך ללמוד או ללמד על סוכרת
 
 עזרהעזרה    חיפושחיפוש     רשימת חבריםרשימת חברים    קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   <b>הרשמה</b> (כדאי)הרשמה (כדאי) 
 כרטיס אישיכרטיס אישי    התחבר כדי לבדוק מסרים אישייםהתחבר כדי לבדוק מסרים אישיים    התחברהתחבר 
שאלות נפוצות
על סוכרת
שאל את
המומחה
ילדים
ונוער
סוכרת נעורים
(סוג 1)
סוכרת מבוגרים
(סוג 2)
סוכרת
הריון
תזונה
ודיאטה
מתכונים סוכרת
אחרת
איסולין וקירור

 
   עמוד ראשי -> פורום סוכרת נעורים (סוכרת סוג 1, סוכרת בילדים)
עבור:  
חזור ההודעה נעולה. אינך יכול לכתוב תגובות או לערוך את ההודעה, אם אתה כתבת אותה הפורום נעול. אינך יכול להוסיף הודעות, לכתוב תגובות ולערוך הודעות של עצמך <-לנושא הקודם חזרה לפורום הנוכחי לנושא הבא-> להודעות אחרונות/פופולרית
מחבר הודעה
עוגיה






הודעהנשלח: 04/06/2007 ב- 22:27:04    כותרת הודעה: איסולין וקירור תגובה עם ציטוט

יש לי שאלה-
האם זה חשוב לקרר את האיסולין במקרר או שמספיק מקום קר ומוצל כמו מגירה בארון?
כי מה ההגיון ? הרי כל משתמשי המשאבה מסתובבים עם האינסולין ב40 מעלות בחוץ...
האם האינסולין (לפני הכנסתו למשאבה) מתקלקל איכשהו אם הוא לא במקרר?

תודה רבה על התשובה!!! צוחק
חזור למעלה
צעיר






הודעהנשלח: 04/06/2007 ב- 22:33:26    כותרת הודעה: תגובה עם ציטוט

לפי הידוע לי ואני שנה בעסק.
הוא יכול להחזיק עד 30 יום מחוץ למקרר.
כלומר כאשר את מכניסה אותו למשאבה/עט הוא יכול להחזיק חודש בחוץ.
ומה שאת קונה את שאת מכניסה למשאבה צריך להיות במקרר.
חזור למעלה
yaniv

200


הצטרף בתאריך: 11/11/2005 ב- 14:59:03
הודעות: 241

הודעהנשלח: 05/06/2007 ב- 10:20:48    כותרת הודעה: תגובה עם ציטוט

צעיר, צעיר אבל צודק.
אכן, לאורך תקופה, את האינסולין יש לשמור במקרר בטמפרטורה של 2-7 מעלות צלסיוס (המקרר עומד בממוצע על 4 מעלות צלסיוסׂ/

האינסולין הוא בעצם חלבון המומס במדיום מימ. במידה ויוקפא השכבות יפרדו (החלבון מהמדיום המימי) ואז הוא יהרס. אם האינסולין ישהה בטמפרטורה גבוהה או אפילו בטמפ' החדר לאורך זמן, חיידקים יתחילו לפרק את מולקולות האינסולין ואז שום נזק לא יגרם לך אבל היעילות של האינסולין תרד מאוד (בערך כמו גבינה שאתה שם מחוץ למקרר או שפג תוקפה - הטעם החמוץ שנוצר, נוצר עקב פעילות חיידקים - יוגורט...) . כנ"ל לגבי אינסולין שפג תוקפו - הוא לא יזיק אבל בגלל פעילות החיידקים (אלו לא חיידקים שיזיקו לך) יעילותו תפחת.
בטמפרטורת החדר (15-30 מעלות צלסיוס) האינסולין יכול להישמר עד 28 יום. חומר משמר הקיים באינסולין מונע את ההרס שלו לאורך התקופה המצויינת על גב האריזה במידה ואינסולין נשמר במקרר, או בטמפרטורת החדר לאורך תקופה של 28 יום.

בכלל בקיץ אם מזריקים ורואים שהסוכרת היא לא כתמול שלשום עדיף להחליף את האינסולין.
_________________
כעסתי מאד, כי לא היו לי נעליים.
ואז פגשתי מישהו שלא היו לו רגליים, וכעסי שכך.
חזור למעלה
צפה בכרטיס האישי של המשתמש שלח מסר אישי
אורח






הודעהנשלח: 05/06/2007 ב- 12:17:53    כותרת הודעה: תגובה עם ציטוט

ליניב
כתבת:חומר משמר הקיים באינסולין
האם החומר הזה לא מזיק?
כי ידוע על חומרי שימור בחיסונים לתינוקות שהכילו כספית ונמצאו מזיקים.
האם הזרקה של חומרי השימור האלה לאורך זמן לא תפתח מחלות נלוות.
האם יש אינסולין שאינו מכיל חומרי שימור?
כך שהאינסולין יהיה תמיד במקרר ויוחלף כל שבוע?
חזור למעלה
אורית

200


הצטרף בתאריך: 20/10/2006 ב- 19:24:41
הודעות: 447
מיקום/מין/גיל: ירושלים

הודעהנשלח: 05/06/2007 ב- 13:22:04    כותרת הודעה: יניב-על איזה חומר משמר אתה מדבר? תגובה עם ציטוט

אין חומר משמר באינסולין.
לו היה חומר משמר והיו תופעות לואי הם היו מתגלות מזמן אצל מליוני חולי סכרת בעולם שמשתמשים באינסולין יום יום במשך עשרות שנים.
ישנם אינסולינים מהסוג הישן שעברו תהליכים בזמן יצורם של שינוי מבנה מולקולרי בכדי להאט את קצב ספיגת האינסולין ולהרחיב את טווח פעילותו.
חזור למעלה
צפה בכרטיס האישי של המשתמש שלח מסר אישי MSN Messenger
yaniv

200


הצטרף בתאריך: 11/11/2005 ב- 14:59:03
הודעות: 241

הודעהנשלח: 05/06/2007 ב- 13:40:14    כותרת הודעה: תגובה עם ציטוט

אורח,
חומר משמר נקשר אצליך בקונוטציות שליליות אבל אלו חומרים שאנו חיים איתם בשלום בחיי היום יום שלנו. כמעט בכל דבר שאתה מכניס לפה או אוגר בביתך יש חומרי שימור (חלב, בשר, מזון תינוקות, קופסאות שימורים, תרופות.............). זה לא גורם שניתן, או צריך לדעתי, להימנע ממנו בחיים המודרנים. ככל שהזמן עובר אנו למדים יותר יותר. לעיתים אנו משלמים את המחיר שאף עשוי להיות טראגי. אבל, למזלינו אנו בדרך כלל לא טועים וממש נדירים המקרים בהם אנו משלמים את המחיר. אני לא מכיר את הנושא של מזון הילדים אבל מה לעשות שהמקרים הטראגים הם אלו שעולים לכותרות גם אם רק ילד אחד מתוך מיליון נפגע?
(הייתי שמח להרחיב את הדיון בנושא ה"פחד" שהשלטון או הדת נוטעים בנו לצורך שליטה אבל לדאבוני זה לא מקומו).

אם בפורמולה של האינסולין יש חומרים מזיקים אני לא יוכל להגיד לך וכנ"ל אנשים שעוסקים בנושא מקרוב. הרי אם היה סיכוי כל שהוא שיש חומר מזיק בתרופה אני מקווה שהיו מיידעים אותנו או לפחות מחליפים אותו.
קשה לי להאמין שתהיה חברה שתייצר אינסולין ללא חומר משמר, כי לא יהיה למוצר שוק, ובצדק.

אורית
אם תחפשי בנט את צירוף המילים insulin preservative תמצאי מספר מקורות אשר עוסקים בנושא. להלן אביא לך 2:

"Solutions of drugs prepared for multiple-dose preparations have to include preservatives to protect the formulation from microbial degradation or contamination. Other excipients include a buffer substance which maintains pH within a narrow, predetermined range. Norditropin® SimpleXx® contains phenol (3 mg/ml) as a preservative and histidine as a buffer. The average daily dose of Norditropin® SimpleXx® of 1.5 mg/day (dosing 0.05 mg/kg per day for a 30-kg child) contains 0.45 mg phenol. This is lower than the average daily preservative dose in a daily dose (50 IU) of standard diabetes therapy (NPH insulin and Mixtard), which contains 0.32 mg phenol and 0.75 mg m-cresol. Preservatives used in other GH formulations for injection include phenol (2.5-3.0 mg/ml), m-cresol (3 mg/ml) and benzyl alcohol (9 mg/ml) "

מתוך
Kappelgaarda, A.M., Bojesenb, A., Skydsgaardc, K., Sj&ouml;grenc, I., Laursenb, T., ( 2004). Liquid Growth Hormone: Preservatives and Buffers. Hormon research, 98-100

http://content.karger.com/produktedb/produkte.asp?typ=fulltext&file=HRE2004062S03098
(אני לא יודע אם תוכלי לפתוח את הקישור)

כמו כן

"It is ok to keep a bottle of insulin you are using at room temperature for up to 28 days (room temperature is 59&ordm; to 86&ordm; F). The preservative in insulin keeps it from spoiling this long. "

http://www.diabetesnet.com/diabetes_treatments/insulin_basics.php




שורה תחתונה - ניתן להשתמש באינסולין ללא חשש
_________________
כעסתי מאד, כי לא היו לי נעליים.
ואז פגשתי מישהו שלא היו לו רגליים, וכעסי שכך.
חזור למעלה
צפה בכרטיס האישי של המשתמש שלח מסר אישי
חזור ההודעה נעולה. אינך יכול לכתוב תגובות או לערוך את ההודעה, אם אתה כתבת אותה הפורום נעול. אינך יכול להוסיף הודעות, לכתוב תגובות ולערוך הודעות של עצמך <-לנושא הקודם חזרה לפורום הנוכחי לנושא הבא-> להודעות אחרונות/פופולרית
   עמוד ראשי -> פורום סוכרת נעורים (סוכרת סוג 1, סוכרת בילדים)
הצג הודעות קודמות:   
כל הזמנים הם שעון ישראל (GMT + שעתיים)
עמוד 1 מתוך 1

 
אתה יכול לשלוח הודעות בפורום זה
אתה יכול להגיב להודעות בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע למשאלים בפורום זה


הודעה על סיום פעילות האתר 3.2.2013 

קישורים לא ממומנים

האם ויטמין פשוט המחולק בחינם יכול למנוע סוכרת, קרא עוד ...

האם הסיבוכים חומקים לנו מתחת לרדאר?

"אנשים מתוקים לחיים ארוכים" אם בריאותך חשובה לך כדאי שספר זה ישכון בביתך



מתוקים - סוכרת
בשבילכם מ-1999
| טיפים | חברים | תזונה | פורום סוכרת | מדריך | ספרונים | חיפוש | מאמרים | וידאו |
| המדור של פרומקין | כאן ד"ר קנטר | שניידר - דפי מידע | קישורים | כלים | מה חדש? | מוצרים |

| תנאי שימוש | אודות |  |



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Powered by phpBBHeb © 2002 phpBBHeb