אתר סוכרת
מוקדש לילדים הסוכרתיים ובני משפחותיהם.
גם אם אינך ילד, תמצא כאן מידע רב שיכול לעזור לך.
 מה חדש   טיפים   שאלות נפוצות
על סוכרת 
 ספרונים   סוכרת בוידאו    מדריך סוכרת   מוצרי סוכרת 
 קישורים   מילון   תזונה   דפי שניידר   מאמרים   פורום סוכרת   סוכרת אחרת 
פורום סוכרת של מתוקים
המקום לשיתוף ידע ונסיון בפורום הסוכרת של מתוקים.
שאלות על סוכרת, דעות, חוויות או תלונות.
כל מה שיש לך ללמוד או ללמד על סוכרת
 
 עזרהעזרה    חיפושחיפוש     רשימת חבריםרשימת חברים    קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   <b>הרשמה</b> (כדאי)הרשמה (כדאי) 
 כרטיס אישיכרטיס אישי    התחבר כדי לבדוק מסרים אישייםהתחבר כדי לבדוק מסרים אישיים    התחברהתחבר 
שאלות נפוצות
על סוכרת
שאל את
המומחה
ילדים
ונוער
סוכרת נעורים
(סוג 1)
סוכרת מבוגרים
(סוג 2)
סוכרת
הריון
תזונה
ודיאטה
מתכונים סוכרת
אחרת
שיבולת שועל להכנה מהירה

 
   עמוד ראשי -> פורום סוכרת סוג 2 (סכרת מבוגרים)
עבור:  
חזור ההודעה נעולה. אינך יכול לכתוב תגובות או לערוך את ההודעה, אם אתה כתבת אותה הפורום נעול. אינך יכול להוסיף הודעות, לכתוב תגובות ולערוך הודעות של עצמך <-לנושא הקודם חזרה לפורום הנוכחי לנושא הבא-> להודעות אחרונות/פופולרית
מחבר הודעה
שרית






הודעהנשלח: 17/06/2005 ב- 13:50:50    כותרת הודעה: שיבולת שועל להכנה מהירה תגובה עם ציטוט

האם האינדקס הגליקמי נמוך כמו של הגרעינים הטבעיים?
האם תכולת הסיבים זהה ?

תודה
חזור למעלה
גדי

 Site Admin


הצטרף בתאריך: 13/05/2005 ב- 14:42:34
הודעות: 5003

הודעהנשלח: 18/06/2005 ב- 21:58:42    כותרת הודעה: תגובה עם ציטוט

שלום שרית,
איני יודע את הערכים התזונתיים של שיבולת שועל בצורת הגרעינים הטבעיים או להכנה מהירה. בכל אופן, בדרך כלל בתהליך של עיבוד מזון יורדת תכולת הסיבים התזונתיים וגם האינדקס הגליקמי גבוה יותר.
למשל:
פרי טרי בשלמותו מכיל יותר סיבים תונתיים מאשר המיץ הסחוט.
קמח מלא מכיל יותר סיבים תזונתיים מאשר קמח לבן.

אך הרשי לי להפנות אותך למאמר תזונה בסוכרת - עקרונות והמלצות שבו מצוין ש"אין הוכחה שמזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך (מזונות בהם הסוכר מתפרק לאט ושאינם גורמים עלייה חדה ברמות הסוכר בדם בעקבות אכילתם) משפרים את איזון הסוכרת, ולכן אין סיבה להמליץ על העדפתם בתפריט."
באותו מאמר הדגש מושם יותר על סה"כ הפחמימות מאשר על המדד הגליקמי של מזונות.
_________________
גדי - מנהל האתר
חזור למעלה
צפה בכרטיס האישי של המשתמש שלח מסר אישי
אורח






הודעהנשלח: 19/06/2005 ב- 23:16:58    כותרת הודעה: תגובה עם ציטוט

שרית שלום.
על פי טבלת הערכים התזונתיים של ה-USDA, אין הבדל משמעותי בתכולת הסיבים בין גרעיני שיבולת שועל לבין הדייסה הנמסה.
לגבי האינדקס הגליקמי, יש שונות גדולה בנוגע לדייסה נמסה בגלל הצורות השונות של עיבוד הגרעינים. על פי הטבלא שבידי, האינדקס הגליקמי הממוצע לדייסת אינסטנט הוא 65, ואילו לדייסה רגילה הוא 58. ההבדל אינו גדול, וכפי שגדי כתב לך, אין לאינדקס הגליקמי חשיבות רבה בתכנון התפריט. בכל מקרה דייסת שיבולת שועל, רגילה או אינסטנט, היא מזון בריא ומומלץ.
בברכה
עידית
חזור למעלה
שרית






הודעהנשלח: 22/06/2005 ב- 16:03:39    כותרת הודעה: תגובה עם ציטוט

תודה רבה על התשובות ועל הקישורים.
חזור למעלה
חזור ההודעה נעולה. אינך יכול לכתוב תגובות או לערוך את ההודעה, אם אתה כתבת אותה הפורום נעול. אינך יכול להוסיף הודעות, לכתוב תגובות ולערוך הודעות של עצמך <-לנושא הקודם חזרה לפורום הנוכחי לנושא הבא-> להודעות אחרונות/פופולרית
   עמוד ראשי -> פורום סוכרת סוג 2 (סכרת מבוגרים)
הצג הודעות קודמות:   
כל הזמנים הם שעון ישראל (GMT + שעתיים)
עמוד 1 מתוך 1

 
אתה יכול לשלוח הודעות בפורום זה
אתה יכול להגיב להודעות בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע למשאלים בפורום זה


הודעה על סיום פעילות האתר 3.2.2013 

קישורים לא ממומנים

האם ויטמין פשוט המחולק בחינם יכול למנוע סוכרת, קרא עוד ...

האם הסיבוכים חומקים לנו מתחת לרדאר?

"אנשים מתוקים לחיים ארוכים" אם בריאותך חשובה לך כדאי שספר זה ישכון בביתך



מתוקים - סוכרת
בשבילכם מ-1999
| טיפים | חברים | תזונה | פורום סוכרת | מדריך | ספרונים | חיפוש | מאמרים | וידאו |
| המדור של פרומקין | כאן ד"ר קנטר | שניידר - דפי מידע | קישורים | כלים | מה חדש? | מוצרים |

| תנאי שימוש | אודות |  |



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Powered by phpBBHeb © 2002 phpBBHeb